V čase teplých letných dní a dozrievajúceho záhradného ovocia je najlepšou voľbou práve tento netradičný recept na bublaninu. Koláč si viete osladiť podľa chuti a prekvapí Vás hlavne svojou vláčnosťou.
Ingrediencie:
- 1l mlieka
- 2 vajcia
- cukor podľa chuti
- 10 – 12 lyžíc hladkej múky
- ľubovoľné ovocie (čerešne, jahody, slivky, maliny…)
Postup:
- Všetky ingrediencie vymiešame na hladké cesto. Konzistenciou by malo pripomínať cesto na palacinky.
- Ovocie umyjeme, prípadne odkôstkujeme. Ak je ovocie kyslé, môžeme ho posypať vanilkovým cukrom pre lepšiu chuť.
- Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
- Poukladáme pripravené ovocie.
- Pečieme na 250 °C cca 40 – 45 minút alebo kým cesto nebude upečené do zlatista.
- Podávame vychladené a posypané práškovým cukrom.