Dezerty a zákusky, Nezaradené, Recepty

Ovocná bublanina z palačinkového cesta

V čase teplých letných dní a dozrievajúceho záhradného ovocia je najlepšou voľbou práve tento netradičný recept na bublaninu. Koláč si viete osladiť podľa chuti a prekvapí Vás hlavne svojou vláčnosťou.

Ingrediencie:

  • 1l mlieka
  • 2 vajcia
  • cukor podľa chuti
  • 10 – 12 lyžíc hladkej múky
  • ľubovoľné ovocie (čerešne, jahody, slivky, maliny…)

Postup:

  1. Všetky ingrediencie vymiešame na hladké cesto. Konzistenciou by malo pripomínať cesto na palacinky.
  2. Ovocie umyjeme, prípadne odkôstkujeme. Ak je ovocie kyslé, môžeme ho posypať vanilkovým cukrom pre lepšiu chuť.
  3. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Poukladáme pripravené ovocie.
  5. Pečieme na 250 °C cca 40 – 45 minút alebo kým cesto nebude upečené do zlatista.
  6. Podávame vychladené a posypané práškovým cukrom.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *